Henk Fresen leerde van zijn vader het vak van preparateur. Dat hij op dat gebied grote kwaliteiten heeft, bewijst ook het feit dat hij Nederlands kampioen opzetten werd, in de categorie grote zoogdieren. Daarnaast mocht Henk een opgezet wild zwijn leveren voor Hampton Court Palace in het Verenigd Koninkrijk.

Vanaf 1993 maakt Fresen ook fulltime diersculpturen, want „boetseren ligt in het verlengde van taxidermie.” De beeldend kunstenaar beperkt zich daarbij niet tot een bepaalde diersoort en werkt in verschillende materialen, zoals hout, klei, plastic, steen, en brons. Het formaat varieert van miniaturen tot plastieken op ware grootte.

Een van zijn specialiteiten is het vervaardigen van zogeheten tenkei-beeldjes, bronzen ornamenten die bij bonsaiboompjes worden geplaatst. Hij werkt daarbij samen met Hotsumi Terakawa, een in Nederland woonachtige Japanse bonsaimeester en gaf daarover zelfs workshops in Japan. „Deze miniaturen worden gebruikt in een opstelling met bijvoorbeeld een bonsaiboom of een accentplant, om zo de natuur in het klein weer te geven. Ook in het Japanse huisaltaar (tokonona) zijn dergelijke miniaturen te vinden.”
Zijn sculpturen vinden hun weg naar liefhebbers en verzamelaars over de hele wereld. Fresen, die zijn inspiratie put uit de natuur, exposeert in Nederland, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Japan.

Bron: hedendaags-realisme.nl

Een van Henk Fresen’s specialiteiten is het vervaardigen van zogeheten tenkei-beeldjes, bronzen ornamenten die bij bonsaiboompjes worden geplaatst. “Deze miniaturen worden gebruikt in een opstelling met bijvoorbeeld een bonsaiboom of een accentplant, om zo de natuur in het klein weer te geven. Ook in het Japanse huisaltaar (tokonona) zijn dergelijke miniaturen te vinden.” Zijn sculpturen vinden hun weg naar liefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.

Een origineel en speciaal cadeautje!

Verras uw dierbaren, vrienden, kennissen of uzelf met een bijzonder kunstcadeau.

We bieden u een geweldige serie bronzen miniaturen.

Geef bij uw bestelling aan dat u het artikel in een geschenkverpakking wilt ontvangen. En wij regelen het voor u!

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over een schilderij, beeld of een proefplaatsing? Neem dan contact met ons op.

T. +31 (0)578 – 64 14 93
M. +31 (0)6 – 13 20 43 48

Of stuur ons een email via de contactpagina.

Bezoek ons!

Wij zijn altijd vereerd met uw bezoek! U kunt in alle rust onze collectie aanschouwen.

Onze openingstijden zijn van donderdag t/m zondag. Van 14.00 uur t/m 17.00 uur en op afspraak. Op de feestdagen kunnen andere openingstijden gelden.

Gratis parkeren.